Fogom meg a kezedet

Fogom meg a kezedet

Z Generáció

2019. november 20. - Fekete Feher

 

 

A Z generáció tagjai 1995-2010 között születtek. Ők azok köztük én is, akik beleszülettek a digitális technológia fejlődésébe. Ma már 2 kattintással megtudhatják azt az információt, amire kíváncsiak. Másképpen látják a világot, mint ez előző generációk, pont ezért van, hogy máshogy képzelik el ez életüket, legyen szó itt munkáról, kapcsolatról,családról,barátságról. Sokan leszólják a youtubereket/vloggereket , hogy abból keresik a kenyérre valójukat, hogy egy kamera előtt beszélnek. Ez azért nem így van és ezt a mi generációnk tudja csak igazán jól, hiszen amit ma 10-15 percig nézünk az akár lehet több órás felvétel + az előkészületek + a vágás + az hogy mikor kezdjenek neki, valaki hajnalok hajnalán veszi fel és vágja meg. Igen az ő döntésük, hogy ezt választották, ahogy az insta modellek vagy éppen azok, akik sokat utaznak és intára teszik fel a képeiket nekik is rengeteg követőjük van de ez is egy életvitel amit nincs jogunk elitélni, hiszen nem vagyunk egyformák .  Ma már ruhákat és nagy bevásárlást is egy kattintással is elintézhetünk. Kényelmesedik a világ.

  • Napjainkban 3,811 milliárd ember internetezik
  • Közülük 2,907 milliárd ember használ aktívan valamilyen közösségi oldalt, mobillal pedig 2,698 milliárdan teszik ugyanezt
  • Mindez azt jelenti, hogy a Föld lakosságának 39 százaléka a közösségi média aktív felhasználója (hvg 2017-es adatai)

    Mivel máshogy látjuk a világot, azt a rengetek impulzust, amely ért/ér minket, azt is máshogy dolgozzuk fel. Az internet egy fegyver is lehet, melyet saját magad ellen használsz vagy mások ellen és a segítséged is csak okosan kell használni. Sokszor én se veszem észre, hogy azzal amit éppen posztolok/kommentelek másokba beletiprok. Hiszen a hangsúlyt nem érezzük írásban.

„Tiéd a világ, azt csinálsz, amit csak szeretnél”

Manapság ezt gondolják a 21. századi fiatalokról, hogy mind ezt gondolják. Pedig nem, sőt sokkal inkább nagyobb a stressz és nagyobb a nyomás a vállukon. E miatt a mondat miatt többek akarunk lenni, szeretnénk megfelelni, de rosszul csináljuk, hiszen a külvilágnak akarunk sokan megfelelni nem saját maguknak. Sok fiatal fordul, a kábítószerekhez manapság persze rossz szemmel nézi mindenki, de miért? Nem mondom én se, hogy ez lenne a jó megoldás, hogy kieresszék a gőzt. De ez náluk is egy menekülési forma, hogy egy kicsit levegyék a vállukról azt a nehézséget, ami rajtuk van nap, mint nap, ha nem is mutatják ki, de ott van.

Mindenki rakja ki a szebbnél, szebb boldogabbnál boldogabb szelfiket . a „köszi, jól vagyok” mögé pedig oda rakják a mosolygos emoji-t és ezzel a másik felé minden el van intézve nem is sejtik sokan, hogy akivel beszélnek, éppen min mehet keresztül. S ezek nem csak pillanatnyi problémák, ezek, felhalmozódottak akár hetek-hónapok-évek alatt és nem adták ki magukból ott van bennük és kifelé csak a jót mutatják, hogy minden rendben, hiszen milyen, már ha mást látnak?  

A kommunikáció és a bizalom hiánya van jelen a világban leginkább. Valljuk be, hogy ezek szinte minden embernél akadályt jelent. Hiszen nincs egyik a másik nélkül. Annyi ember csalódik hozzá közel állokhoz legyen az családtag/barát/párkapcsolat nem tudjuk, sokszor kibe kellene megbíznunk és pont ezért nem merjük lekommunikálni azt, amit le, kéne. De ez nem valami elterjed manapság midenki rohan a mai világba és megfeledkezik a másikról.

Rengeteg probléma van a mai világgal főleg az, hogy ezt a generációt sokan lenézik és pont ezért jobban akarnak helyt állni a világban és ez által többet is stresszelnek.

 

 

-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://feketefeheren.blog.hu/api/trackback/id/tr5715316760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása